Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как се оправя това скърцане колега. Моя понякога скърца, понякога млъква, пръсках с WD40 ама имаше май краткотраен ефект.
    Alfa Romeo 166 2.4JTD 136hp - 2000

Comment

• Скърцането идва от мястото, където се захваща щока на помпата на съединителя към самия педал. Има един щифт да го наречем, осигурен с шплент. Аз ги пръскам със силиконов спрей, изкарва поне година.
      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• [QUOTE=lordliness;1278671]За да елиминираш ремъка го откачи за малко, някои ги поливат с вода и докато е мокър не свири, само после покарай за да изсъхне, за да не замръзне нещо. Ситуацията според мен не е много притеснителна.Пробвах колега,скарцане,няма.
        Alfa Rome 159 1.9 JTDm-2008

Comment

• Първоначално публикувано от berettapx4 Покажи съобщение
          Пробвах колега,скарцане,няма.
          Най-вероятно е хлабав. Провери дали е така, бъркайки в отвора - маркер на подвижната обтяжна ролка и ако трябва го натегни от фиксирания обтегач.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

• [QUOTПробвах колега,скарцане,няма.[/QUOTE]
            Значи от ремъка, смени го или провери дали е натегнат правилно .
            Ако не знаеш как ще те светна, безплатно
            Last edited by lordliness; d.m.y г., 21:06.
            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Не звучи притеснително, но май не е нормално ремък на 8000км да трябва да се обтяга.
              1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

• Първоначално публикувано от Tempras Покажи съобщение
                Не звучи притеснително, но май не е нормално ремък на 8000км да трябва да се обтяга.
                Ако не направен както трябва или се разтегнал поради ниско качество

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                  Ако не направен както трябва или се разтегнал поради ниско качество
                  Готово,вече го няма.Благодаря.

---------- Post added at 17:06 ---------- Previous post was at 17:04 ----------

Първоначално публикувано от Tempras Покажи съобщение
                  Не звучи притеснително, но май не е нормално ремък на 8000км да трябва да се обтяга.
                  Колега,колицата е супер.Жив и здрав да си!!!
                  Alfa Rome 159 1.9 JTDm-2008

Comment

• Днес ми се случи нещо странно. Заредих на OMV на 7-ми км-тър и тръгнах по цариградско в посока център. Карах с 90 - 100. Чувах на моменти някакво свистене или по-скоро свирене, като от недобре затворен прозорец. Завих наляво по канала и през НДК, Пенчо Славейков та до района около Пирогов. Излизам от колата и гледам на тавана стои права пълначката за газта (преходника, който е от тия дългите). Направо не повярвах на очите си....

Май звучи, като реклама на добро окачване

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Имах подобен случай ама с чашката с кафето
                      Пластмасова оставих я на тавана да изчистя стъклата от леда.След 6км. излезнах ,чашата беше отгоре
                      Естествено в началото е замръзнала за тавана.
                      sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

• Колко трябва да си тъп да оставиш това желязо на тавана? Много ме дразнят такива работи, ама си трая да не обиждам хората - несъобразителна работа. Един път отивам да си паля 166-цата, пред някакво магазинче я бях спрял и гледам едни чичаци пият бира и ползват задния капак за поставка - шишетата на капака! Рекох си айде няма да викам и културно:
                        - Ще тръгвам!
                        - Ейййййй момче развали ни масата хаха хохо!
                        ама на мене хич не ми беше смешно ..
                        sigpic
                        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Може да ви глобят така, бурканите на покрива са забранени

Comment

• Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                            Колко трябва да си тъп да оставиш това желязо на тавана? Много ме дразнят такива работи, ама си трая да не обиждам хората - несъобразителна работа. Един път отивам да си паля 166-цата, пред някакво магазинче я бях спрял и гледам едни чичаци пият бира и ползват задния капак за поставка - шишетата на капака! Рекох си айде няма да викам и културно:
                            - Ще тръгвам!
                            - Ейййййй момче развали ни масата хаха хохо!
                            ама на мене хич не ми беше смешно ..
                            Ами момчето на колонката решило да се престарае, развило пълначката и я оставило на тавана, докато плащах. А като излязох жената ме заприказва нещо и съм се отнесъл. По едно време гледам, че ми свети индикацията за капака на багажника. На един светофар даже слязох да го затворя.
                            Както и да е - сам съм си виновен. Друг път на тия младежи по газ станциите ще им казвам нищо да не пипат.
                            Майната му на желязото, ами можеше да потроши някоя кола, ако беше паднало.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Аз така си купих друга капачка за резервоара, докато плащах за горивото, колегата я оставил на тавана като зареждал колата. Но като спрях не е намерих там, явно съм карал като идиот

Comment

• Колко тежи това желязо? Звучи невероятно.
                                1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Working...
                                X